5 работи што жените ги сакаат од мажите: Една е КЛУЧНА и без неа нема ЉУБОВ на долг рок

од Vladimir Zorba

Повеќето девојки сонуваат за љубов со принц со кого ќе живеат во долга и среќна емотивна врска. Но, за да се за вљубат, тие бараат пред сè, момчето со кое имаат намера да градат врска, да биде искрено и романтично.

Скоро секоја девојка ќе се сврти кон убав маж, но нејзиниот физички изглед нема да ја освои толку многу како неговиот карактер и став.

Широко се верува дека жените сакаат мажите да имаат одредени карактерни црти и дека се очекува да работат на себе.

Повеќето дами за долга врска очекуваат пет работи од идниот партнер:

1. Да работи на себе

Овој чекор во никој случај не треба да се прескокне. Секое момче кое би сакало да го привлече вниманието на дамите, а особено да најде љубов до крајот на животот, треба да биде свесно што сака кај него и што би било добро да се промени. Треба да се стремите да бидете најдобрата верзија за себе.

Големиот бонус е што кога девојките ќе забележат дека момчето е подготвено да се смени на подобро, тие ќе покажат уште поголема наклонетост и интерес за него.

2. Да ги слуша нејзините потреби

Ова не значи дека момчињата треба да слушаат само што зборуваат дамите, туку и да ги слушаат со срце и со целосно внимание.

Жената ќе биде воодушевена кога ќе забележи дека нејзиниот господин го остава мобилниот телефон и разговара со неа, дека тој повеќе ќе и посвети внимание на неа, отколку на фудбалски натпревар.

3. Да научи како жените сакаат да бидат сакани

Различни девојки имаат различна перцепција за љубовта. Мажите треба да знаат што значи љубовта на нивната избрана, како таа сака да биде сакана.

Можеби е тип на жена која сака физички допир, можеби сака момче да и каже дека ја сака, можеби комуникацијата и е најважна

Важно е момчето да открие како неговата девојка сака да ја сакаат и што и одговара и да се држи до тоа.

4. Подароците се важни за жените

Тешко дека има некој што не сака ненадејни, мали подароци што се знак на внимание и љубов. Момците се лажат кога мислат дека повеќето девојки очекуваат скапи подароци од злато или егзотични патувања.

Мали нешта им се доволни на жените како знаци на внимание кои покажуваат дека нивните избрани мислат на нив.

Ова е особено корисно кога се лошо расположени. На пример, нејзиното омилено чоколадо е доволно за да ја расположи.

Со толку мал подарок што и значи, момчето докажува дека му е грижа што е задоволна и среќна.

5. Девојките сакаат искреност

Искреноста е клучната работа за жените ако мажот сака да биде сакан засекогаш. Понекогаш им е тешко на мажите да им кажат на девојките дека не го сакаат фустанот што го носат или дека друга боја на коса и слични работи ќе изгледаат подобро за нив.

Сепак, момците треба да разберат дека треба да бидат искрени.

Ако тоа што планираат да кажат е скокотливо или чувствително, треба да бидат внимателни како ќе и кажат. Искреноста добива доверба и почит кај жената.

Слични содржини