6 најголеми грешки што мажите ги прават при заведувањето жени

од Vladimir Zorba

Осудени на пропаст: Од преправање дека се добри до чекање за нејзина дозвола за се и премногу достапност – оние кои премногу се трудат, жените ги гледаат како очајни…

Преправање

Мажите често имаат погрешна претпоставка дека жените паѓаат на изглед, пари или на самата љубезност. Иако ова може да функционира за некои, тоа обично е краткорочно. Една од првите работи што ќе ја одбијат жената се неговите трикови – од општи ставови до однесување како да е принцеза. Ова не им кажува на жените дека е добар, туку дека нема самодоверба, искуство или храброст во себе.

Погрешно читање на сигнали

Според урбаните митови, секоја жена ќе биде освоена ако мажот се потруди доволно долго. Вистина е дека за развојот на хемијата и „рамноправниот“ влез во врска е важно да ги прочитате нејзините сигнали. Ова значи да набљудувате колку често се појавува сама, колку е заинтересирана да излегува, да иницира допири или погледи и треба да одговори на неа во приближно еднаква мерка, наместо да трча пет чекори напред. А, жените, исто како и мажите, ценат нешто за што треба да работат повеќе, од она што го добиваат веднаш на дланка.

Преголем напор

Ако не може да излезе затоа што има претходен договор, работа или која било друга обврска – тоа е сосема нормална работа. Подеднакво, не е нормално мажот што ја освојува жената да трча на секој нејзин повик и да ги откаже неговите претходни аранжмани, со други зборови, тој да е секогаш достапен за неа. На почетокот на врската, ова повеќе личи на очај и опсесија отколку на човек кој има изграден живот, се цени себеси и знае што сака.

Форсирање

Колку и да изгледаше добра идеја од романтични филмови, прекумерните признанија за допаѓање, па дури и љубов по неколку состаноци не се реални. Дури и ако сето тоа е само резултат на хормони или желба да ја одведат во кревет што е можно побрзо, мажот треба да згази на топката и само да ја замисли спротивната ситуација – дека жена му изјавува љубов на втор состанок, зошто планира деца. .. Најдобро е прво да се запознаете и да дозволите сето тоа да се случи спонтано.

Ја препушта иницијативата на неа

Иако постојат различни типови жени, по правило, повеќето од нив не сакаат ниту „суров“ ниту „мекотел“ – туку некој среден, нормален дечко. Оние мажи кои, во страв да не направат грешка, ќе ги предадат сите узди и одлуки, со што се открива нивната несигурност, што воопшто не е привлечно. Ако секогаш треба да избере филм, оброк, кафуле или што да прави, големи се шансите да не го доживее како некој што знае што сака.

Пофалби

Зборувањето за себе во суперлативи и фалењето не се премногу привлечни, жените повеќе сакаат да направат свои заклучоци отколку да слушаат „секој вели дека сум најдобар“, „бев најпаметен на факултет“, „можам да кревам најмногу на бенч“. Ништо вредно не треба толку многу да се рекламира, и исто како и мажите, жените попрво би откриле и заклучиле некои работи сами.

Слични содржини