8.529 MWh електрична енергија произведена во изминатото деноноќие

од Nikola Popovski

Владата информира дека АД ЕСМ на 21.11.2022 година произведe 8.529 MWh електрична енергија.

-Во Термоелектраните произведени се 7.320 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.209 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија. Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 21.11.2022 година, посочуваат од „Илинденска бр.2“.

Слични содржини