АА: Наредбата на Бајден ја погодува корупцијата

од Nikola Popovski

Алијанса за Албанците jа поздрави извршната одлука на претседателот на САД, Џо Бајден.

„Извршната наредба на претседателот Бајден ја погодува корупцијата, Владата да не манипулира“, соопшти партијата и нагласува дека од своето основање е сериозно заинтересирана за расчистување на политичката сцена од такви елементи кои стануваат пречка за развојот на сите нивоа, како и на патот на интеграцијата во Европската Унија.

„Убедени дека коруптивни елементи имало во сите претходни влади како и во сегашната, потврдени и во извештајот на Транспаренси интернешнл, ја оценуваме како несериозна тенденцијата на заменик премиерот за борба против корупцијата како и владата да го сокријат целосниот неуспех во борбата против криминалот и корупцијата, пристапувајќи кон оваа наредба само од политичката призма на Охридскиот и на Преспанскиот договор“, се вели во партиското соопштение.

По декретот на американскиот претседател Бајден, со кој се најавува дека САД ќе ги става на црна листа сите кои работат против Преспанскиот и Охридскиот договор и работат на дестабилизација на Западен Балкан, извесно е дека на црната листа со потпис на американскиот Претседател ќе се најдат и нови имиња на македонски политичари.

Слични содржини