Адис Ахметовиќ е новиот известувач на Бундестагот за Западен Балкан

од Milan1

Адис Ахметовиќ, по потекло од БиХ, е новиот известувач на Бундестагот за Западен Балкан.

Неговата главна аспирација, вели тој, е да ја искористи својата функција за стабилизирање на регионот.

„Фактот дека моето семејство доаѓа од Босна и Херцеговина отсекогаш сум го гледал како предност и како своевидно збогатување“, вели Ахметовиќ за Дојче веле.

Слични содржини