Ајкула ја одгризала ногата на Американка на островите Туркс и Каикос

од desk4

На 22-годишна жена ајкула и ја каснала ногата додека нуркала на Карибите.

Жената, која е од Конектикат во САД, е пренесена во болница во тешка состојба на островите Туркс и Каикос, соопшти полицијата.

Таа и нејзината пријателка нуркале пред одморалиштето Блу Хевен во близина на Ливард Марина во Провиденсијалес, еден од островите, кога нападот се случил нешто по 15 часот во средата.

Стефани Мек, портпаролка на одморалиштето, во изјавата рече: „Нашето разбирање е дека таа беше гостин на друго одморалиште и клиент на компанија за екскурзија со брод, од која ниту сме поврзани ниту сме лоцирани во близина“.

Полицијата соопшти дека вработен во одморалиштето во близина на Ливард Марина ги повикал полицајците за нападот на ајкулата и побарал брза помош.

Вработената укажала дека на жената и ја каснала ногата ајкула, додаде полицијата.

Жената сè уште била во болница од четвртокот, но се чини дека нејзината пријателка е сериозно повредена.

Нема индикации за каква ајкула го извршила нападот.

Слични содржини