Aктивни се над 4280 случаи во Скопје: Аеродром и Карпош на врвот по бројот на заразени

од Nikola Popovski

Министерството за здравство информира дека вкупно во Скопје од почетокот на пандемијата имало 13174 случаи на коронавирус, а во моментов активни се 4283 случаи. Само во изминатите 24 часа, во главниот град има 420 новозаразени.

Бројките на активни случаи по општините во Скопје денеска изгледа вака: (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата)

• Чаир – 216

• Гази Баба – 562

• Аеродром – 759

• Карпош – 627

• Центар – 561

• Кисела Вода – 557

• Ѓорче Петров – 369

• Бутел – 205

• Шуто Оризари – 40

• Студеничани – 20

• Сарај – 32

• Арачиново -9

• Илинден – 85

• Сопиште – 37

• Чучер Сандево – 23

• Петровец –28

• Зелениково -14

• Странец – 33

• Нераспределен- 106.

loading...

Слични содржини