Актуелно
Почетна / Култура / Алаѓозовски: Хајката кон мене за објавувањето на книгата од бугарската авторка е примитивен обид за цензура на културата

Алаѓозовски: Хајката кон мене за објавувањето на книгата од бугарската авторка е примитивен обид за цензура на културата

Поранешниот министер за култура, Роберт Алаѓозовски вели дека додека трае расправата во собраниската комисија за Стратегијата за развој на концептот за едно општество и интеркултурализмот и таа натежнува кон прифаќање на оваа стратегија, тој станува предмет на специјална пропагандна војна на оцрнување.

– Хајката кон мене за објавувањето на книгата од бугарската авторка, објавена пред четири години, кога владееше заробената држава, е примитивен обид за цензура на културата, обид да се убие дијалогот и размената на различни ставови и мислења меѓу нашите две соседни држави, меѓу нашите народи и култури, вели Алаѓозовски.

loading...