Англиската црква и кралицата Елизабета Втора, инвестирајќи во „Hipgnosis Songs Fund, станаа косопственици на хитот на Бијонсе „Single Ladie“, песната на Ријана „Umbrellа“ и песната на Justастин „SexyBack“.

„Hipgnosis“ потрошија над милијарда долари за да ги купат правата на музиката, па станаа сопственици на каталогот со песни, во кој се вклучени Бојс ту Мен, Боби Браун, Витни Хјустон, Блонди, Бери Менулоу и Марк Ронсон. Тие тврдат дека вложувањето во музички права е повредно од златото или нафтата, бидејќи приходот не зависи од флуктуациите во економијата, пишува „NY Post“.

„Овие докажани одлични песни се сигурен и докажан извор на приход. Ако ги земете песните „Sweet Dreams“ од Јуритмикс или „Livin’ On A Prayer“ од Бон ovови, станува збор за 30 или 40 години приход. Кога се расположени, луѓето слушаат музика, но и кога им е тешко, како и кога се соочуваат со големи предизвици.

„Луѓето бараат удобност и бегство во одлични песни“, вели Мерк Меркуријадис, сопственик на „Hipgnosis“.

Инвеститорите на фондот „Hipgnosis Songs“, вклучително и Англиската црква, профитираат секогаш кога некој ќе ги слуша овие песни, кои ни се драги на сите.

loading...

Слични содржини