Аргентински новинар: Марадона умре во сиромаштија, на сите им даваше пари

од Vladimir Zorba

Луис Вентура, аргентински новинар, тврди дека Диего Марадона починал „во сиромаштија“.

Како што истакна медиумскиот работник, за кој се тврдеше дека е близок до легендарниот фудбалер, Марадона се нашол во опасност да остане без пари во последните месеци од животот.

„Тој немаше скоро ништо на своја сметка“, рече Вентура.

Потоа објасни како е можно тоа да се случи.

„Му беа украдени многу пари, на еден или на друг начин. Секој што сакаше само требаше да праша, а Марадона веднаш ќе му дадеше пари “.

Адвокатот Анџело Писани, кој го застапуваше Марадона во постапката за затајување данок во Италија, ги потврди овие обвинувања.

„Живееше под нивото на неговите потреби и беше многу дарежлив. Ако ве интересира каде се неговите пари, прашајте ги луѓето што биле околу него и кои го користеа. Никогаш во џебот немаше повеќе од сто евра“.

За време на неговата смрт, Марадона наводно должел данок од 33 милиони фунти, што наводно може да се собере со продажба на имотот.

„Неговите средства вклучуваат накит, земја, престижни објекти, вклучувајќи цела зграда, неколку станови во центарот на Буенос Аирес, шест луксузни автомобили, инвестиции во Кина и Италија, фудбалски школи во Кина и права за употреба на ликот“.

Сето тоа, наводно, вреди околу 150 милиони фунти и сите ќе бидат оставински спорови, а се очекува во следниот период да се појават „нови наследници“ кои ќе бараат дел од имотот.

Слични содржини