Актуелно
Почетна / Локално / Ата, Сара, Јетон…Бетонската ограда во Чаир доби графити со имиња на деца (ФОТО)

Ата, Сара, Јетон…Бетонската ограда во Чаир доби графити со имиња на деца (ФОТО)

Пред неколку дена на улицата Цветан Димов во скопски Чаир , Град Скопје постави бетонска оградаа за да се одвојат коловозните ленти, за  да не може да се претрчува од едната на другата страна на улицата.

На оградата се нацртани графити на кои се испишани имињата на децата кои живеат во околината и секојдневно ја минуваат улицата.Оваа сообраќајница има пешачки мост, но никој не го користи.

Плочите се високи еден метар и се поставени во должина од 380 метри односно од почетокот на улицата до крстосницата кај болницата за гинекологија во Чаир.

Фото: Твитер

loading...