Австрискиот парламент усвои резолуција за Сребреница

од Stefanija Kuzmanovska

Австрискиот парламент едногласно ја усвои резолуцијата за сеќавање на геноцидот во Сребреница.

Иницијативата за усвојување на резолуцијата дојде од Народната партија на Австрија (ОВП), Зелените, Социјалдемократската партија (СПО) и Неос.

Во резолуцијата пратениците потсетуваат на геноцидот извршен на 11 јули 1995 година во Сребреница и нагласуваат дека на ова злосторство мора да се гледа како на предупредување за иднината.

Слични содржини