Бајден: Дојде време да се брани демократијата

од Stefanija Kuzmanovska

Американскиот претседател Џозеф Бајден пред меѓуизборите изјави дека „дојде време да се брани демократијата“.

„Ние длабоко во себе знаеме дека нашата демократија е загрозена“, им рече Бајден на гласачите на митингот на Универзитетот во Мериленд.

„Моќта на Америка е онаму каде што отсекогаш била: во ваши раце, во рацете на народот“, им порача американскиот претседател на гласачите.

Американските граѓани денеска го избираат целиот долен дом и дел од членовите на горниот дом на Конгресот.

Клучното прашање е дали владејачката Демократска партија ќе може да го задржи мнозинството, што би му овозможило на претседателот Бајден непречено да ја спроведува својата агенда.

Слични содржини