Бебињата заспиваат со бели шумови, а розовите се наменети за возрасните

од Elena Daskalova

Белите шумови познати уште како бела врева се многу познат метод при успивање на деца. Некои производители веќе нудат апаратчиња што го испуштаат овој звук, но може да се најде и на Јутјуб.

Но, кога возрасните имаат проблем со заспивањето, како прва помош може да искористат розови шумови, кои се подеднакво популарни, а од белите се разликуваат во фреквенцијата на звукот. Фреквенцијата на розовиот шум е посоодветна за слухот на возрасните личности.

Таа ги имитира природните звуци на бранови и дожд. Белите шумови имаат линеарен интензитет и звучат поеднолично и статично.

Па, ако имате проблеми со спиењето, еве едно видео кое слободно можете да го пуштите и да бидете сигурни дека добро ќе заспиете:

Слични содржини