Бектеши: Големи ценовни шокови со електричната енергија нема да има

од Берта Китинска

Министерот за економија Крешник Бектеши вели дека големи ценовни шокови со цента на струјата нема да има по 1 јануари.

-Големи ценовни шокови нема да има и за тоа сум убеден согласно законот и работата на РКЕ.Секои 6 месеци  ние ја утврдуваме цента на струјата преку ЕСМ, која таа ја продава до ЕВН има времe до 1 јануари и ќе интервенираме секаде каде ќе има потреба.Не верувам дека ќе се дводевем во ситуација за да ја зголемиме ценат на струјата од 1 јануари, кажа Бектеши.

Слични содржини