Бектеши: Убеден сум дека годинава струјата нема да поскапи

од Nikola Popovski

„Убеден сум дека цената на струја нема да поскапи оваа година, но секакво дека во наредните години тоа може да се случи, имајќи го во предвид трендот и цените на берзата“, изјави министерот за економија, Крешник Бектеши во гостувањето на емисијата „Економски магазин“.

Што се однесува до загубите на Електраните на Македонија, тој вели дека не се плаќаат директно од државниот буџет и тоа никогаш не се случило, ако се земе во предвид дека ЕСМ веќе се во енергетска транзиција.

Слични содржини