Бектеши: Вработувањето по „етнички“ клуч  е повика до компаниите за да ја искористат оваа државна помош

од Берта Китинска

Владата прави мерки за да се ублажат последиците од ковид 19. Вработувањето под етнички клуч  е повика за да ги охрабри компаниите за да ја користат оваа државна помош која ќе им се понуди.Оваа мерка е предвидена во политичката програма на СДСМ и ДУИ и таа ќе се реализира во наредните 4 години, изјави министерот за економија Крешник Бектеши во Топ Тема.

Во однос на различните ставови тој изјави дека политичарите треба да ги читаат владините програми пред да коментираат.

-Оваа мерка беше превидена во на ДУИ програмата, изјави Бектеши.

loading...

Слични содржини