Битиќи бара закон против воено профитерство во време на криза

од Берта Китинска

Вицепремиерот Фатмир Битиќи појаснувајќија сосотојбата со покачувањето на цени посочи дека бара закон против воено профитерство како заштита од бранот поскапувања.

Тој вели дека и во период на криза некој не се однесува разумно како што треба.

-Во Собрание има е закон за етичко однесување на пазарот, додека бараме кризна состојба за енергетика повикав ако пратениците се согласат да направат закон против профитирање во време на криза, кој се нарекува закон за воено профитерство, слободно нека го направата јас ќе одам одма да го бранам зошто мора да има ред во општетсвото, рече Битиќи.

Слични содржини