Богојески: Многумина од СДСМ излегоа со независни листи

од Nikola Popovski

Се валоризираше трудот во последните 5 години во борбата од партиските полтрони да направиме борци, односно да немаме партиски послушници, вели лидерот на Македонски концепт, Петар Богојески во емисијата „Само вистина“.

Според него, трудот резултирал со језависни и алтернативна понуда на изборите.

-Тоа што многумина кажаа „не“ на СДСМ е дополнително и важното од изборите. Многумина од СДСМ се охрабрија да издават независни листи или да понудат алтернатива. Тие придонесоа СДСМ да изгуби голем дел од гласовите, додава Богојески за изборниот резултат.

Слични содржини