Бројот на заразени во Франција се зголеми за 85.000

од Vladimir Zorba

Бројот на луѓе кои страдаат од коронавирус, според последните податоци од четвртокот, се зголемил за 84.999.

Овој број, според Француската служба за јавно здравје, вклучува 1.542 позитивни тестови од 5 април, 49.754 од 6 април и 30.785 од 7 април.

За еден ден починале 345 пациенти.

Можен знак за можно подобрување на ситуацијата е дека вкупниот број на пациенти во болница паднал за 349 на 30.555, а луѓето на реанимација за 24, на 5.705.

Исто така, се намали процентот на позитивни во однос на вкупниот број на тестирани, од 7,5 на 7,3 проценти.

loading...

Слични содржини