Бугарија не испраќа оружје во Украина: „Не сакаме да се убиваат луѓе“

од Nikola Popovski

Бугарија нема да испраќа оружје во Украина, бидејќи не сака да се убиваат луѓе со бугарско оружје, изјави денеска бугарскиот претседател Румен Радев.

Радев посочи дека секој ден од оваа војна е загуба за цела Европа, а неговата земја, иако е дел од НАТО и нивните одлуки, не сака да испраќа оружје во Украина.

„Не сакам да се убиваат луѓе со бугарско оружје, тоа е недозволиво“, потенцира Радев.

Слични содржини