Цените на угостителските услуги во јануари 2023 година зголемени за 14,8 отсто во споредба со истиот период лани

од Vladimir Zorba

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во јануари 2023 година, во споредба со декември 2022 година, е зголемен за 0.7 %. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0.9 %, Алкохолни пијалаци за 0.7 %, Безалкохолни пијалаци за 0.3 % и Ноќевања за 0.2 %.

Индексот на цените на угостителските услуги во јануари 2023 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 14.8 %.

Слични содржини