Чадеж доби награда за успешно организирана вакцинација на бизнисмените во регионот

од Vladimir Zorba

Претседателот на Стопанската комора на Србија (СКС), Марко Чадеж, денеска во Скопје доби награда од Стопанската комора на Северна Македонија за успешно организираната вакцинација на бизнисмените во регионот.

Наградата ја додели претседателот на Македонската комора, Бранко Азески, во пресрет на почетокот на големиот бизнис форум во Скопје, како дел од иницијативата „Мини Шенген“.

На крајот на март, СКС организираше вакцинација на повеќе од 10.000 бизнисмени од регионот, и по тој повод, околу 4.000 бизнисмени од Северна Македонија беа вакцинирани, повеќето од нив во Ниш.

Слични содржини