Почетна / Локално / Чаир, Аеродром и Кисела Вода со најмногу активни случаи на Ковид-19 во Скопје

Чаир, Аеродром и Кисела Вода со најмногу активни случаи на Ковид-19 во Скопје

Осумдесет и осум случаи на заболени од Ковид-19 се регистрирани изминатите 24 часа, шест лица починаа, а 113 се оздравени.

Направени се 1507 тестирања, а од новорегистрираните случаи 23 се во Скопје.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 168

• Аеродром – 147

• Бутел – 84

• Гази Баба – 133

• Центар – 106

• Карпош – 113

• Сарај – 60

• Кисела Вода – 141

• Ѓорче Петров – 92

• Студеничани – 45

• Шуто Оризари – 108

• Арачиново – 24

• Илинден – 24

• Петровец – 17

• Чучер Сандево – 9

• Сопиште – 20

• Зелениково- 7

• Странец – 5.

loading...