Чоколаден мозаик

од desk2

Десерт што ќе ве освои на прво залче

Потребни состојки:
200 грама бело чоколадо
200 грама млечно чоколадо
400 грама кисела павлака
2 децилитри слатка павлака
10 грама желатин
1 децилитар вода
половина лажичка кафе
100 грама бисквити

Приготвување:
Ставете го желатинот во ладна вода за да набабри. Во два сада стопете ги белото и темното чоколадо, секое со по 1 децилитар слатка павлака. Во стопеното чоколадо додајте желатин и добро измешајте за да се стопи желатинот.

Во топлото чоколадо додајте по 200 грама павлака. Во темниот дел додајте и кафе. На дното од помал калап, наредете ги бисквитите потопени во млеко.

Наизменично ставајте ги белата и темната смеса. Оставете го десертот во фрижидер неколку часа за да се зацврсти.

Слични содржини