ЧУВАЈТЕ СЕ ОД ЖЕНИТЕ БИКОВИ! Знаат да МАНИПУЛИРААТ со своите партнери, но и да бидат нежни !

од Vladimir Zorba

Секој хороскопски знак има одредени карактеристики кои го разликуваат од другите знаци.

Посебно место заземаат жените под знакот Бик, за што зборуваат астролозите.

– Според датумот на раѓање, жените родени под хороскопскиот знак Бик спаѓаат во периодот помеѓу 20 април и 21 мај. Владејачката планета на хороскопскиот знак Бик е Венера, додека елементот на вториот астролошки кардинален знак е „земјата“.

Бидејќи владетел на знакот Бик е Венера, а елементот „земја“, по природа, жените родени во овој знак се многу стабилни, но во исто време чувствителни, нежни и романтични.

Физичкиот изглед на жените под знакот Бик обично е многу привлечен, а нивната надворешност се карактеризира со изразена сензуалност, шарм, елеганција и дава слика на вистинска кревка и нежна личност, на која по правило секогаш и треба поддршка, внимание и љубов.

– Жената Бик не се срами да се обиде на полесен начин да ги постигне своите цели и да ги искористи сите свои квалитети и да „манипулира“ со емотивните партнери, пријатели или деловни соработници за да се збогати што е можно побрзо и полесно или да напредува во деловно или социјално скалило.

Жените под знакот Бик се многу стабилни и одлучни личности, а се карактеризираат со голема упорност и истрајност, како и неверојатна енергија и сила на волја, па затоа се подготвени да го дадат својот максимум за реализација на своите планови и за своето верување во идеалите и несебично и многу искрено да се „предаваат“ на остварување на своите цели.

Доблестите на жените родени во знакот Бик се – волја, стабилност, упорност, истрајност, решителност, храброст, ентузијазам, духовитост, мистериозност, шарм, директност, отвореност, доследност, „верност“ кон себе и кон своите ставови и убедувања, толеранција, достоинство, грижа, нежност, емотивност, емпатија, сочувство, благородност, трпение.

Слични содржини