Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Д-р Кон: Сè уште теоретски е можно коронавирусот да исчезне

Д-р Кон: Сè уште теоретски е можно коронавирусот да исчезне

„Сè уште теоретски е можно коронавирусот да исчезне, но ако имате зголемен број на пациенти во светот, таа опција е се помала“, рече српскиот епидемиолог, д-р Предраг Кон на прес-конференција посветена на епидемиолошката состојба.

Тој посочи дека имало многу дискусии околу фактот дека високите температури можат да го намалат преносот на вирусот.

На прашањето каква е опасноста од комбинирање на грипот и коронавирусот што се очекува во есен, Кон рече: „Што се однесува до грипот, тој го има својот тек. Имаме инфекции од други вируси кои не предизвикале некои проблеми во комбинација со други. Тука знаеме овде. Ова не е вообичаено кај респираторните вируси“.

loading...