Д-р Лазаров: Обичен пациент не може да се смести на Инфективна

од Nikola Popovski

Матичниот доктор и член на Асоцијацијата на млади лекари и специјализанти Ненад Лазаров коментира на Фејсбук дека имало приоритети во сместувањето во клиниките.

„Ама ве боли вас .. за народ, за Вас има место на Инфективна и за кивавица, оди смести пациент обичен смртник таму да те видам! Па уште коментари од таму:

“Сите сакате у зградата, никој у модуларната болница!!!”

Па да ве прашам, кој политички функционер до сега лежеше у модуларна т. е монтажна барака?

Кој е основот за прием во болницата што си ја направивте приватна?

Сите сме исти, ама некој повеќе?

Видов многу солзи од пациенти, мир ќе немате, џабе парите”,напиша Лазаров.

loading...

Слични содржини