Д-р Микиќ: БеСеЖе вакцината делува како отпорност кон КОВИД 19,но далеку е од фаза за дефинитивен доказ

од Берта Китинска

На новинарското прашање упатено до д-р Владимир Микиќ дали вакцината БеСеЖе е еден вид лек против, односно одбрана од коронавирусот тој објасни дека се уште дефинитивно нема доказ дека помага.

БеСеЖе вакцината делува како имуномодулатор и делува како отпорност кон КОВИД 19 и се работи за рана фаза за овие испитувања или како мерка за масовна употреба, далеку е од фаза за дефинитивен доказ.

– Ги следиме сите трудови се ќе биде превземено на време, изјави Микиќ.

loading...

Слични содржини