Д-р Солески: Пациентите вршат притисок и го бараат „Ивермектинот“

од Берта Китинска

Ивермектинот не е магичен лик кој може да го превенира или излекува ковидот, тоа е само ефикасност докажано при лабараториски испитувања дека го намалува ширењето на вирусот, вели др.Кирил Солески во емисијата „24 Анализа“.

Тој апелира дека граѓаните со внимание треба да го користат лекот.

-Пациентите треба со внимание да го користат лекот  посебно пациентите кои земаат други лекови. Ние добивме упатство за тоа како треба да се користи лекот од Лекарската комора. Пациентите вршат притисок, но ние со разговор успеваме да им објасниме за каков лек станува збор, вели Солески.

loading...

Слични содржини