Дали и свадбите ќе бидат по “протокол” како и протестот?

од Берта Китинска

Дел од претставниците на рестораните кои пред извесен период бараа да се организираат свадби, на денешниот протест на угостителско-туристичката комора пред Министерството за финансии беше забележано дека теи протоколот за јавното здравје за заштита од коронавирусот не ги почитуваат.

Тие денска го изразија своето незадоволни од тоа како тече финансиската поддршка, барајќи финансиска помош од државата за повеќе дејности.

Воедно најавија дека ќе протестираат секој ден додека не бидат исполнети нивните барања.

Слични содржини