Дали цел живот погрешно сме јаделе банани?

од Nikola Popovski

Бананите се популарно слатко овошје во жолта кора. Ја лупите и ја јадете. Се чини дека не е ништо комплицирано. Но, во морето совети на Интернет што „ни ги отвораат очите“ и ни покажуваат како некои работи неправилно сме ги правеле цел живот, има и такви кои тврдат дека повеќето од нас јадеме банани на погрешен начин.

Имено, како што пишува порталот „Eat this“, кога ќе се обидеме да излупиме банана од дршката надолу, таа на крајот ќе биде смачкана.

Дршката е, како што велат, најтешкиот дел од бананата, што е логично со оглед на тоа што се користи за држење на овошјето за остатокот, како и за дрвото банана.

Иако не учат цело време да лупиме банани од дршката, тврдат тие, тоа е најтешкиот начин.

Бананите растат од дршката нагоре, но најлесно е правилно да ги излупите во спротивна насока. Фатете ја со прстите, за тоа што се смета дека е долниот дел од бананата и едноставно излупете ја и повеќе нема да мора да се мачите, пренесува „N1 Загреб“.

Слични содржини