Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Давитков: Иновацијата не е врзана за напорна, туку за умна работа

Давитков: Иновацијата не е врзана за напорна, туку за умна работа

Иновацијата не е врзана за напорна работа, туку пред сè за умна работа (Don’t work hard, do it smart).

Исто така, за да бидеме успешни треба да ги следиме и да учиме и од позитивните примери и пракси од светот кои постојат и кои успешно го развиваат иновативниот екосистем (Lead by example).

Ова, во интервју за Бизнис Инфо, го нагласува Драган Давитков од PwC.

„Старт – ап заедницата во Македонија е сè уште во фаза на развој. Во последните години посебно се зачестени иницијативите за активирање на овој екосистем и зголемување на неговата поддршка како што е и претстојната конференција. Но и покрај тоа, претприемачите се соочуваат со предизвици да преземаат поголеми ризици. Реалноста е дека иницијатива постои, но реализацијата сè уште изостанува. Со конференцијата Pitch. Match. Grow сакаме да им покажеме дека реализацијата е возможна и да ги охрабриме сегашните и идните претприемачи да направат чекор напред и да работат на исполнување на своите идеи“.

Целото интервју на следниот линк!

loading...