Дел од руските регрути тргнуваат во војна со насмевка

од desk4

 

„Палци нагоре“ и насмевка од тренерот кој испрати млади руски регрути кон воена зона.

Регрутите денеска учествуваа на церемонијата во катедралата Троица во Санкт Петербург по повод нивното заминување.

Тие ќе бидат преместени во нивните гарнизони и наскоро би можеле да се најдат дури и да се борат во Украина.

Во октомври минатата година, руските власти соопштија дека 82.000 регрути биле испратени на првите борбени линии.

Русија минатата есен регрутирала 300.000 мажи, а во јануари оваа година разузнавачите сугерирале дека се подготвува да мобилизира уште 500.000.

Во март, британското разузнавање соопшти дека Русија планира да регрутира дополнителни 400.000 професионални војници, поради извештаите за големи загуби во Украина.

 

 

 

 

Слични содржини