Демократската партија на Турците ќе коалицира со СДСМ на изборите

од Берта Китинска
315 прегледи

Демократската партија на Турците денеска на седниците на Централниот Управен одбор и на Централното собрание на партијата донела одлука да влезе во предизборна коалиција со СДСМ за претстојнитe избори.

После деталната нелколку часовна расправа и дебата на членовите на ЦУО и ЦС, Демократската Партија на Турците (ТДП) донесе едногласна одлука за предизборна коалиција со СДСМ на претстојните парламентарни избори кои ќе се одржат на 12 Април 2020 година.

Истовремено на седницата на Централното Собрание на партијата за кандидати за пратеници на престојните предвремени парламентарни избори, едногласно беа избрани, во шестата изборна единица претседателот на партијата Бејџан Илјас, а во четвртата изборна единица Генералниот Секретар на партијата, Енвер Хусеин.

Слични содржини