Денеска ќе бидат објавени имињата на сите предложени заменици-министри во Владата

од Vladimir Zorba

Завршени се разговорите со сите потврдени и потенцијални кандидати за заменици министри и сите ќе добијат шанса и ќе можат да бидат вградени во одредни други општествени области кои се под надлежност на извршната власт, истакна премиерот Зоран Заев.

Тој денеска информира дека предлогот со сите документи, автобиографиите односно ЦВ на кандидатите денеска се доставуваат до архивата на Собранието, завршена е целата процедура, потпишани се од негова страна и целиот предлог кога ќе стигне ќе може да биде објавен.

Најави дека денеска од владиниот прес-служба ќе бидат објавени имињата на сите предложение заменици министри во Владата.

loading...

Слични содржини