Деспотовски за бегството на Мијалков: Треба да се утврди дали постои пропуст или ова е намерна грешка

од Nikola Popovski

„Не е добро затоа што оваа политичка гарнитура доби доверба од граѓаните за да донесе правда“, вели директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски за емисијата „24 анализа“, за вчерашното бегство на поранешниот директор на ДБК, Сашо Мијалков.

Тој потенцира дека очигледно е дека правдата е бавна.

„Политиката ни влијае на економијата и ова е лоша ситуација. Кој работи греши, но не смее истите грешки, да ни се повторуваат неколку пати. Треба да се провери дали било пропуст или била свесна грешка, за која што постои друг тип на одговорност“, рече Деспотовски.

Слични содржини