Девет лица санкционирани за возење под влијание на алкохол во акциска контрола во Битола

од desk4

Во текот на изминатата вечер, од 21:00 до 3:00 часот, се спроведе акциска контрола на возачи кои управуваат возило под влијание на алкохол на територијата на СВР Битола. Вкупно девет лица беа санкционирани за ова прекршување.

Според информациите од МВР, од тие девет лица, петмина беа санкционирани на територијата на Битола, тројца во Ресен, и еден во Македонски Брод. Освен прекршувањата поврзани со возењето под влијание на алкохол, при контролата беа санкционирани и четири други видови на прекршоци, но не се наведени подетални информации за нив.

Министерството за внатрешни работи најавува дека акциските контроли ќе продолжат и во идните денови и апелира на граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила.

Слични содржини