Актуелно
Почетна / Македонија / Деветнаесет години казна затвор за Ангела, обвинета за помагање на убиството на Пино

Деветнаесет години казна затвор за Ангела, обвинета за помагање на убиството на Пино

Ангела Ѓорѓиевска која беше обвинета за убиството на 26 годишниот Пинета Секондо – Пино, судот ја прогласи за виновна и ја осуди на затворска казна од 19 години.

Според судската пресуда, Ѓорѓиевска е виновна со тоа што помогнала во извршување на убиството кое, според доказите, го извршил Али Фуркан кој уште е во бегство.

26-годишникот беше убиен на 11 декември 2018, а неговото тело беше пронајдено во април 2019 година, кај местото наречено Башинец, во атарот на селото Љуботен.

loading...