Џоли успеа да го смени судијата, борбата за старателство со Пит продолжува!

од Vladimir Zorba

Актерите Бред Пит (57) и Анџелина Џоли (45) поднесоа документи за развод во 2016 година, но и покрај фактот дека тие веќе не се легално заедно, тие се уште се судат бидејќи не можат да постигнат договор во врска со старателството над децата.

На крајот од последното судење, им беше доделен заедничко старателство, а актерката веднаш ја достави документацијата до Вториот окружен суд во Калифорнија, со цел да го отстрани судијата Џон Удеркирк од нивниот случај. Таа тврди дека одлуката на судијата била неправедна и дека тој одбил да ги слушне малолетните деца и нивните желби во врска со старателството.

Тричлена комисија се согласи со Анџелина и го дисквалификуваше Удеркирк минатата недела. Наведено е дека тој ги повредил „своите етички обврски“. Удеркирк дејствуваше како привремен судија и не откри дека има некакви деловни врски со адвокатите на Пит, што може да има влијание врз неговата одлука.

– Фактите не се променија. Постојат многу докази кои докажуваат дека ова е најдобро за децата. Ние ќе продолжиме да го правиме она што е во согласност со тоа“, рече претставникот на Пит.

Слични содржини