ДИК: Целосно преброени гласовите во 67 општини

од Берта Китинска

Завршено е броењето во 64 општини во земјава, a 100 проценти од податоците се обработени во Градско, Дојран, Лозово, Росоман, Центар Жупа, Богданци, Пласица и Чешиново-Облешево, Арачиново, Берово, Битола, додека во Скопје и скопските општини остануваат уште непроброени гласови.

Според интернет апликацијата на ДИК, втор круг сигурно ќе има во:

Лозово, Бутел, Росоман, Битола, Боговиње, Арачиново, Брвеница, Василево, Вевчани, Врапчиште, Гевгелија, Дебар, Дебарца, Демир Капија, Демир Хисар, Долнени, Желино, Зелениково, Кичево, Конче, Кочани, Кратово, Маврово, Ростуша, Македонска Каменица, Македонски Брод, Охрид, Ново Село, Пехчево, Пробиштип, Радовиш, Ранковце, Ресен, Студеничани, Старо Нагоричане, Струга, Теарце, Чашка, Чешиново-Облешево, Чучер Сандево.

Слични содржини