Димитриевски: Mојата идеологија е социјалдемократска

од Берта Китинска

Максим е челн на СДСМ, бараме поддршка од сите,  секоја поддршка е добродојдена без разлика од која партија доаѓа, јас сум најдоброто решение за Куманово, вели независниот кандидат за Куманово, Максим Димитриевски во однос на тоа дали е подготвен да ја прифати поддршката на ВМРО-ДПМНЕ за вториот круг во своето гостување на Телма.

-Максим е член само на една политичка партија, мојата идеологија е социјалдемократска, кажа Димитриевски.

ВМРО-ДПМНЕ во сабота во Охрид на седници на Извршниот и Централниот комитет ќе одлучува за тоа дали и на кои кандидати што не се дел од опозициската коалиција, меѓу кои и Максим Димитриевски во Куманово, ќе дадат поддршка во вториот круг, соопшти лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Слични содржини