Димитров: Ако сакаме добро решение со Бугарија, да бидеме спремни и дека ќе нема решение

од Nikola Popovski

Ако сакаме добро решение, мораме да сме спремни и да нема решение. Ако не излеземе од споров Бугарија да не прифати како што сакаме, тогаш ништо не сме направиле, вели поранешниот министер за надворешни работи, Никола Димитров во емисијата „Клик плус“.

Според него, предлогот за продолжено вето што го навести бугарскиот премиер Кирил Петков е лош.

-Тоа значи дека процесот што сакаме да го почнеме што мора да значи европеизација, чекаме 17 долги години конечно да го почнеме тој процес, ќе биде постојано на секоја кривина, на секој чекор под закана од Софија, кажа Димитров.

Слични содржини