Димитров: Мерките допринесоа да нема голем број на невработени

од Берта Китинска

Мерките допринесоа да нема голем број на невработени, вели Ангел Димитров од Организацијата на работодавачи во емисијата 24 анализа .

– Има дејности кои во овој период не изгубија од своите побарувања и остварија добар резултат и не дојдоа до финансиска помош. Сега се интересираат за новиот пакет на мерки, дали ќе бидат исти критериумите и прават анализа што да прават. Кај нас, факт е дека оние кои ќе ги исполнат критериумите, добиваат финансиска помош,  вели Ангел Димитров од Организацијата на работодавачи во емисијата 24 анализа .

Тој истакна дека тоа зависи од тоа колку ќе трае оваа криза и оптимистично е што бројката на новозаразени се намалува.

loading...

Слични содржини