ДИНО МЕРЛИН: Ова ќе го кажам за првпат, бев сериозно БОЛЕН и не ме интересираше животот ниту смртта!

од Nikola Popovski

Дино Мерлин откри детали од неговиот живот кои многумина не го знаеја.

Пејачот се присетил на деновите кога работел во фабриката за кревети во Вогожча и пишувал песни на мрсна хартија.

„Ме исмеваа затоа што пишував песни“, рекол музичарот, за емисијата на ХРТ „Во свој филм“,додавајќи дека секогаш им велел дека ќе го гледаат на телевизија, што се и остварило. Парите што ги заработил ги вложил во студиото и приватно снимил албум, додека останатото, како што велат, е историја.

Мерлин, роден во Сараево, се присети и на деновите на војната, кога гледаше како умираат неговите колеги, пријатели и менаџер.

„Беше лотарија кога ќе излезете од дома да видите дали воопшто ќе се вратите“, вели Мерлин.

Тој исто така зборувал за филмската приказна со неговата сопруга Амел Дервишалидовиќ, чии родители биле против нивниот брак. Тој вели дека „ја украл од нејзините родители“, а до денес се заедно повеќе од четири децени.

Тој исто така призна дека кон крајот на 90-тите размислувал да се повлече од сцената.

„Ова ќе го кажам за првпат, во еден момент од мојот живот бев сериозно болен. Имав тешка депресија, не би го посакала тоа на никого. Се манифестираше на таков начин што не ме интересираше ништо – ниту животот ниту смртта. Тоа беше периодот кога бев растение. Сè ми падна на ум во тоа време, размислував да ја напуштам музиката. Но, решив да продолжам и во 2000 година снимив албум, со кој сум многу горд“, рекол Мерлин, кој исто се надева дека ќе бидат можни поголеми концерти во 2022 година.

loading...

Слични содржини