Дивјачки старт во Англија казнет само со жолт картон (ВИДЕО)

од Vladimir Zorba

Лутон и Свонси се сретнаа во саботата во Чемпионшип, а сите случувања на теренот паднаа во сенка на дивјачкиот старт на домашниот фудбалер Хенри Ленсбери.

Во 28. минута го „покоси“ гостинскиот фудбалер, кој веднаш падна. Имаше кошкање на теренот, а потоа следуваше уште едно изненадување.

Судијата му покажа на домашниот играч само жолт картон.

Вакви потези не се дозволени ниту во боречки вештини, а во фудбалот се казнуваат со црвен картон, барем ние така мислиме.

Слични содржини