Актуелно
Почетна / Македонија / Доктор Даниловски: Релаксацијата на мерките не требаше да биде подеднаква за сите, во регионите со поголем број заразени требаше да останат

Доктор Даниловски: Релаксацијата на мерките не требаше да биде подеднаква за сите, во регионите со поголем број заразени требаше да останат

„Релаксацијата на мерките не требаше да биде подеднаква за сите. Имено таму каде што во тие региони каде што имаше и има, поголем број на заразени, таму мерките требаше да останат уште некое време”, вели Проф. д-р Драган Даниловски за Алфа.

-Мојот апел одамна е, државата мора да врши како никогаш досега колку што е можно повеќе тестирања. За што повеќе да се лоцираат заразените и оние невидливите асимптоматските.” апелира епидемиологот Даниловски.

Даниловски апелира и за поголемо казнување на граѓаните доколку не се држат до препораките.

loading...