Драматичен крај на 2020 година: Еве што ќе ни донесе затемнувањето на Сонцето во ноември и декември!

од Берта Китинска

Непредвидени потенцијали и предизвици ќе се појават кога колективно влегуваме во нова ера

Оваа година е почеток на новата астролошка ера.

Нема ништо лесно во транзитите во 2020 година, но тие содржат и силна сила. Активно потврдување на улогата што сакате да ја играте во обликувањето на светот што доаѓа, тестовите со кои ќе се соочите ќе ви помогнат да развиете нови нивоа на внатрешна сила, како и нови вештини што ќе ги споделите со другите.

Во срцето на промените се циклусите на Јупитер, Сатурн и Плутон. Годината започна со обединување на Сатурн и Плутон во Јарец, и завршува со спојот на Сатурн и Јупитер во Водолија, додека Јупитер се обединува со Плутон три пати помеѓу овие настани.

Влијанието на Плутон врз Јупитер и Сатурн ќе донесе проблеми со социјалните структури на кои им треба иновативна реформа, особено вклучувањето на глобалната економија. Социјалните немири, како и виталните промени се на дневен ред, а нивниот интензитет се зголеми откако Марс е стациониран ретроградно во Овен од 9-ти септември.

Ретрограден пожар од Марс ќе биде доминантна тема во последниот квартал од годината бидејќи ретроградниот Марс ќе формира силни квадратни аспекти со Сатурн, Плутон и Јупитер во Јарец пред да се стационира директно на 13 ноември. Иако ретроградните периоди на Марс може да бидат поврзани со фрустрирачки мотивациони блокади , внатрешниот фокус на Марс создава и потенцијал за помирување со вашите најдлабоки внатрешни желби.

Годината 2020 година ќе заврши со драматични заклучоци со затемнувањето на Месечината во Близнаци на 30 ноември, проследено со затемнување на Сонцето во Стрелец на 14 декември, што ќе остави простор за долгоочекуваната врска на Јупитер и Сатурн.

Бидејќи спојот на Јупитер и Сатурн на 21 декември, исто така, формира аспект на прочистување на квадрат со Уран во Бик, тоа ќе ја олесни напнатоста што се градеше во текот на годината помеѓу смртта на старите форми и раѓањето на нови аспирации.

Време е да се запрашате што треба да испуштите или да отфрлите за да оставите простор за она што навистина е важно, бидејќи се појавуваат непредвидени потенцијали и предизвици кога колективно влегуваме во ера каде што Јупитер и Сатурн се спојуваат во воздушните знаци на крајот на годината.

loading...

Слични содржини