Дритан Абазовиќ: Денес се дојде на свое, да не кажам на мое!

од Aleksandar Petrovski

Вчера, на состанокот кај Острог, излегов со предлог што денес беше формализиран од Милан Кнежевиќ дека Кривокапиќ треба да биде поддржан како премиер. Денес, сè си дојде по свое, да не зборуваме за моето!

Ова го изјави денеска во Подгорица за време на паузата на парламентарната седница за српски Курир, Дритан Абазовиќ, лидер на Црно на бело коалицијата, одговарајќи на прашањето дали е вистина дека вчера на состанокот на митрополитот Амфилохије со лидерите на победничките коалиции, тој на крајот побарал во Острог луѓето од ДФ да не бидат во ресорите од национално значење.

„Што се однесува до безбедносниот сектор, потребен е посебен сензибилитет и мора да добиеме меѓународна поддршка. Вчера имав состанок со претставници на двете најголеми, највлијателни земји во Црна Гора и знам за што зборувам. Нема шанси од страна на нашата коалиција да биде загрозено нешто што е од национален интерес на Црна Гора, рече тој. Абазовиќ вчера рече дека „сите што мислат дека треба да бидат во владата и можат да бидат баласт треба да се повлечат“.

“Очекувам дека не може да се даваат сектори од национален интерес на несериозни луѓе кои на кој било начин можат негативно да влијаат на тоа какви се безбедносните закани и што нашето определување е кон запад. Мислам дека Кривокапиќ го разбира тоа совршено”, рече Абазовиќ.

Запрашан за средбата со митрополитот Амфилохије, тој рече дека разговарал со сите луѓе за кои смета дека имаат влијание врз црногорското општество.

Тој додаде дека ги разбира луѓето кои сакаат брз договор, но дека работите не можат да се кршат над колена.

loading...

Слични содржини