Една од нив се вика Јелена: Факти за Џиџи и Бела Хадид

од Elena Daskalova

Дури и ако не го следите модниот свет, не е можно да не знаете за Џиџи и Бела Хадид, кои се едни од најпознатите и најплатените модели во светот.

Но, постојат и факти кои се малку познати за јавноста или пак, никој досега не слушнал за нив.

Во продолжение, дознајте интересни нешта за познатите Џиџи и Бела:

1. Бела Хадид обожава коњи и јавање, ова хоби ѝ е дури и поомилено од професијата како модел.

2. Вистинското име на Џиџи всушност е Јелена, а таа го користи прекарот бидејќи е интересен и препознатлив.

3. Џиџи првпат позирала пред камера на 2-годишна возраст, за колекцијата Baby Guess.

4. Нивниот татко Мухамед е милионер, а мајка им Јоланда била модел кога била млада, па ги научила добро на овој занает.

5. Нивниот брат Анвар е во врска со пејачката Дуа Липа. Тој е и модел и музичар.

6. Членовите на семејството Хадид иако се занимаваат со слични професии, никогаш не се гледаат себе како конкуренција едни на други.

Слични содржини